Tani, prosty i szybki makaron po chińsku - wegańska chińszczyzna za 10 zł
23738
post-template-default,single,single-post,postid-23738,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,er-recipe

Tani, prosty i szybki makaron po chińsku – wegańska chińszczyzna za 10 zł

Prosty, szybki i tani makaron po chińsku dla kilku osób za 10 zł! Ten przepis rozpoczyna nową serię filmów na moim kanale na YouTube, podczas której będę pokazywać pyszne dania do 10 zł.

ZOBACZ NA FILMIE JAK PRZYGOTOWAĆ MAKARON PO CHIŃSKU:

 

 

Koszt tego dania to tylko 10,55zł, a posili się nim wiele osób!

5.0 from 3 reviews
Tani, prosty i szybki makaron po chińsku - wegańska chińszczyzna za 10 zł
 
Przygotowanie
Gotowanie
Czas w sumie
 
Porcje: 4
Składniki
  • 30g oliwy z oliwek
  • 750g mixu warzyw po chińsku, mrożonych
  • 200g makaronu typu noodle do dań chińskich (lub dowolnego)
  • 50g masła orzechowego
  • 30g sosu sojowego
  • 30 sosu Sriracha
  • 50g mleka sojowego
  • 1 pęczek szczypiorku
Wykonanie
  1. Oliwę rozgrzej na dużej patelni i dodaj mrożone warzywa do dań chińskich. Smaż na wolnym ogniu pod przykryciem aż będą kompletnie rozmrożone i miękkie. W tym czasie ugotuj w osolonej wodzie makaron, według zaleceń producenta. Podczas gotowania makaronu i smażenia warzyw, posiekaj szczypiorek i wymieszaj w małej miseczce masło orzechowe, sos sojowy, Srirachę oraz mleko sojowe. Gdy makaron się ugotuje i będzie miękki, odcedź go z wody i wrzuć na patelnię z warzywami. Dodaj wymieszany sos, dokładnie wymieszaj i posól do smaku. Na koniec dodać posiekany szczypiorek i gotowe.

Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie zostaw w komentarzach zdjęcie i opinię 😉

Powiązane wpisy

11 komentarzy
  • Nina
    Posted at 15:41h, 23 lutego Odpowiedz

    jeszcze nie jadłąm, ale juz mi smakuje ! 😀
    Będzie jutro na obiad 😉

    • Karolina Gawrońska
      Karolina Gawrońska
      Posted at 17:51h, 23 lutego Odpowiedz

      Świetnie 😉 Podziel się zdjęciem lub opinią!

  • Nastka
    Posted at 09:25h, 24 lutego Odpowiedz

    Czy można jakoś zastąpić sos sriracha?

    • Karolina Gawrońska
      Karolina Gawrońska
      Posted at 12:23h, 24 lutego Odpowiedz

      Można zastąpić jakimś innym ostrym sosem chili 🙂

  • Magda
    Posted at 19:07h, 25 lutego Odpowiedz

    Co tam dużo mówić… wyszło przepyszne 😁

    Zdjęcie:

    • Karolina Gawrońska
      Karolina Gawrońska
      Posted at 11:45h, 28 lutego Odpowiedz

      Dziękuję za wypróbowanie przepisu! 🙂

  • Magda
    Posted at 10:40h, 27 lutego Odpowiedz

    Kolejny przepyszny przepis !! Mega szybkie w przygotowaniu, a efekt jak z najlepszej chińskiej restauracji. Mega!

  • Natalia
    Posted at 16:41h, 27 lutego Odpowiedz

    bardzo dobre 😀 sos sriracha zrobiłam domowy na szybko
    Całe danie jest fantastyczne, robiłam już 2 razy od pojawienia się przepisu, a dziś kolejny 🙂

  • PatrycjaS
    Posted at 17:08h, 28 lutego Odpowiedz

    Super przepis! Dzięki za świetny pomysł na obiad 🙂

    Zdjęcie:

    • Karolina Gawrońska
      Karolina Gawrońska
      Posted at 17:09h, 28 lutego Odpowiedz

      Dziękuję za wypróbowanie! 🙂 Wygląda smakowicie

  • Wini
    Posted at 23:50h, 26 marca Odpowiedz

    Jutrzejszy lunch zapowiada się pysznie. Takie proste i szybkie dania lubię. Sirracha zastąpiłam sosem słodkie chilli, bo był pod ręką akurat. Też pycha

Smakowało? Zostaw komentarz i zdjęcie.

Oceń ten przepis::  
Odwiedź mnie na INSTAGRAMIE