WEGAŃSKA ROLADA LODOWA - Katarzynkowe piernikowo - waniliowe ciasto lodowe - Savory or Sweet?
23921
post-template-default,single,single-post,postid-23921,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,er-recipe
WEGAŃSKA ROLADA LODOWA – Katarzynkowe piernikowo – waniliowe ciasto lodowe

WEGAŃSKA ROLADA LODOWA – Katarzynkowe piernikowo – waniliowe ciasto lodowe

Jest to jedno z najlepszych ciast jakie kiedykolwiek zrobiłam. Nie żartuję. Bardzo długo zastanawiałam się, czy dzielić się z Wami tym przepisem. Czuję jakbym w tym momencie zdradziła swój największy życiowy sekret! Ale nic, to dla dobra tego świata. Szczerze wierzę, że ta wegańska rolada lodowa z wykorzystaniem Katarzynek Vegan jest w stanie zmienić świat na lepsze! Nie wiem co więcej mogłabym napisać o tym przepisie, więc po prostu zapraszam do obejrzenia instruktarzu na YouTube oraz do przeczytania poniższego przepisu. Jeśli wypróbujesz, koniecznie zrób zdjęcie i wstaw w komentarzach 🙂

 

WEGAŃSKA ROLADA LODOWA – Katarzynkowe piernikowo – waniliowe ciasto lodowe

ZOBACZ FILM NA YOUTUBE:

 

 

WEGAŃSKA ROLADA LODOWA – Katarzynkowe piernikowo – waniliowe ciasto lodowe

 

5.0 from 1 reviews
WEGAŃSKA ROLADA LODOWA - Katarzynkowe piernikowo - waniliowe ciasto lodowe
 
Przygotowanie
Gotowanie
Czas w sumie
 
Porcje: 16 kawałków
Składniki
Katarzynowe ciasto:
  • 4 opakowania Katarzynek VEGAN
  • 100ml gorącej kawy
  • 50g oleju kokosowego
  • 25g cukru kokosowego
Masa lodowa:
  • 1 puszka mleczka kokosowego (400ml)
  • 100g orzechów nerkowca
  • 50g oleju kokosowego
  • 75g cukru kokosowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • ⅓ łyżeczki soli
Dodatkowo:
  • 1 opakowanie Katarzynek Vegan - do środka rolady
  • 1 opakowanie Katarzynek Vegan - jako spód rolady
Wykonanie
Katarzynkowe ciasto:
  1. Katarzynki pokrusz na mniejsze kawałki i wrzuć do misy blednera. Do gorącej kawy wrzuć olej kokosowy, poczekaj aż się stopi i zalej nią pierniczki. Dodaj cukier kokosowy i zblenduj na gęstą i jednolitą masę bez grudek. Umieść w lodówce na 15 minut, do schłodzenia.
Masa lodowa:
  1. Wszystkie składniki na masę dokładnie zblenduj na jednolitą i kremową masę.
Złożenie w całość:
  1. Dokładna metoda została zaprezentowana w filmie na YouTube.
  2. Półokrągłą formę wyłóż folią spożywczą, a następnie przełóż do niej Katarzynkową masę. Przy pomocy zwilżonych dłoni rozprowadź równą warstwę na całej powierzchni. Następnie wylej ⅔ masy lodowej i ułóż pokrojone na paseczki Katarzynki. Wylej na nie pozostałą waniliową masę i przykryj przekrojonymi w połowie grubości Katarzynkami. Owiń górę rolady folią, delikatnie wduś pierniczki i umieść w zamrażalniku na całą noc.
  3. Po nocy ciasto jest gotowe do jedzenia. Wyjmij z zamrażalnika kilkanaście minut przed podaniem i pokrój na równe plastry.
  4. Koniecznie obejrzyj cały film na YouTube, ponieważ znajdują się tam rady, które pomogą przy wykonywaniu tego przepisu.

 

Powiązane wpisy

6 komentarzy
  • Idriceanu
    Posted at 00:21h, 25 września Odpowiedz

    Mmm Niesamowicie apetyczne ciasto

    • Karolina Gawrońska
      Karolina Gawrońska
      Posted at 00:35h, 25 września Odpowiedz

      Dziękuję 😉

  • Kari
    Posted at 08:50h, 25 września Odpowiedz

    Kawa czarna z jednej płaskiej łyżeczki?

    • Karolina Gawrońska
      Karolina Gawrońska
      Posted at 09:10h, 25 września Odpowiedz

      Parzę kawę z ziaren, więc jest trochę inaczej 🙂 Wydaje mi się, że będzie ok. To powinna być po prostu mocna kawa, którą by się równie dobrze podało do picia osobie, która lubi intensywną kawę 😉

  • Kari
    Posted at 21:06h, 25 września Odpowiedz

    Super, dziękuję! Lecę robić to cudo ❤️

    • Karolina Gawrońska
      Karolina Gawrońska
      Posted at 21:07h, 25 września Odpowiedz

      Świetnie! Podziel się efektami 😉

Smakowało? Zostaw komentarz i zdjęcie.

Oceń ten przepis::  
Odwiedź mnie na INSTAGRAMIE