IDEA - Savory or Sweet?
20804
page-template-default,page,page-id-20804,qode-quick-links-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Karolina Gawrońska
O mnie

Moje pasje

Moje główne pasje: jedzenie i sport. Jestem magistrem finansów i rachunkowości i studentką dietetyki, która wolnych chwilach eksperymentuje w kuchni i tworzy własne przepisy. Ciągle dosypuję, dolewam, mieszam i próbuję tak długo, aż wyczaruję coś pysznego, po drodze dokładnie zapisując wszystkie składniki i ich proporcje. Stale szukam nowych wyzwań i codziennie pokonuję własne słabości.

 

Jestem pasjonatką niemal każdego rodzaju sportu i aktywnego stylu życia, którym staram się zarazić wszystkich dookoła. Nie tylko bieganie, ale również triathlon stał się częścią mojego życia. Od czerwca 2016 jestem WEGANKĄ. Prowadzę również drugiego bloga kulinarnego z przepisami dla dzieci z alergiami: www.dziecibez.pl.

Propozycje z bloga sprawią, że bez wyrzutów sumienia sięgniesz po kolejny kawałek lub dokładkę, a dzięki szalenie prozdrowotnym składnikom twój organizm tobie podziękuje: podwójna wygrana! Nie znajdziesz tu „białych morderców”- białą mąkę zastępuje ciecierzyca, fasola, burak, marchewka czy nawet szpinak, a biały cukier pójdzie w zapomnienie dzięki zdrowym zamiennikom i składnikom, które nieraz Cię zaskoczą.
Przepisy dla dzieci z alergiami? Wejdź na mojego drugiego bloga i zainspiruj się!

Jedz dużo owoców i warzyw, zwłaszcza zielonych

Węglowodany to Twój przyjaciel, nie wróg

Przekonaj się, że dieta roślinna jest super!

WEGANIZM?

Karolina Gawrońska

Moja historia

Uwielbiam podróżować, jeść i aktywnie spędzać czas. Gdy w moim życiu występują te 3 elementy, jestem szczęśliwa. Moje dotychczasowe podróże bardzo mnie zmieniły. Po moim półrocznym pobycie w Turcji stałam się prawdziwym mięsożernym „potworkiem” i maniakiem. Mogłam jeść mięso na śniadanie obiad i kolację, tak je uwielbiałam. Lecz niestety miałam poważny problem, obsesyjnie liczyłam kalorie i traktowałam jedzenie jak wroga. To trzeba było zmienić.

Po 2 latach wyjechałam znów na pół roku, do Chorwacji. Ta podróż całkowicie mnie odmieniła, ponieważ wróciłam do Polski jako weganka! Powodem tej zmiany były zarówno względy ekonomiczne, etyczne jak i zdrowotne. Nadal się uczę wiele o weganizmie, ale na ten moment jedynie mogę powiedzieć, że jest to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Czuję się fantastycznie, jestem szczęśliwa, nie liczę kalorii i zawsze jem do syta – a tego życzę każdemu!

Motywacja

Weź sprawy w swoje ręce i poczuj na własnej skórze, że zdrowe i świadome odżywianie ma wiele zalet. Dieta nie musi być nudna i monotonna. Baw się jedzeniem, nie kupuj gotowców, używaj świeżych i dobrej jakości składników, a efekty w postaci lepiej pasujących ubrań i dobrego samopoczucia pojawią się szybciej niż myślisz. A może nawet dasz szansę WEGANIZMOWI?

Odwiedź mnie na INSTAGRAMIE